9 Haziran 2010 Çarşamba

Yedi-Öküz Yaban Hayatı Koruma Sahası

Yedi-Öküz Yaban Hayatı Koruma Sahası, Kırgızistan'da bir yaban hayatı koruma sığınağıdır. 1958 yılında kurulan, 30.000 hektar alanı kapsar[1]. Adını Issık-Göl İli'ne bağlı olan Yedi-Öküz ilçesinden almıştır. Ayrıca 2688 m. yüksekte Yedi-Öküz[2] (Kırgızca: Жети-өгүз, Cеti-ögüz) adında tedavi-dinleme yeri vardır. Yedi-Öküz yaban hayatı koruma sahası, IUCN Dünya Korunma Birliği IV kategorisindedir.

Fedosenko ve Blank'ın yaklaşık olarak değerlendirmelerine göre Kırgızistan'da 2005 yılında 10,000-12,000 Pamir ve 5000 Tanrı Dağlarında yabani bir koyun türü olan Argali yaşamaktadır. Kırgız hükümetinin 2006 yılında, geçmiş değerlerden hareketle tahmin edilmesine dayanarak Aksay, Arpa-Narin, Yedi-Öküz ve Issık-Göl İli içinde yaklaşık 15.900 Argali sayılmıştır[3]. Güney ve güneydoğu Kırgızistan'da, genellikle Marco Polo argali (Ovis ammon polii) ve Tanrı Dağları argalisi (Ovis ammon karelini) gibi türler görülür.

Yedi-Öküz Koruma alanı içinde, 3860 m yükseklikte Teskey Ala dağları üzerinde, Ala Göl adında bir dağ gölü konumlanır.

Tadjourah Bölgesi

Tadjourah Cibuti'de bir bölge. Başkenti Tadjourah'dır. Başkentten sonra en önemli şehirleri Randa, Dorra ve Balho'dır. Tadjourah kuzey ve kuzeybatıda Eritre ve Etiyopya, güneydoğuda Tadjourah Körfezi, güneyde Dikhil Bölgesi ve Arta Bölgesi ile komşudur.

Tacik alfabesi

Tacikçe, tarih boyunca Arap, Latin ve Kiril alfabelerinin farklı sürümleri ile toplam üç ayrı yazı sistemi ile yazılmıştır. Tacikçeye ait kullanılan herhangi bir sürüm, Tacik alfabesi olarak tanımlandırılabilir; bunlar Tacikçede اﻟﻔﺒﺎﯼ تاجيكی‬ (F‫ ars-Arap alfabesi), алифбои тоҷикӣ (Kiril alfabesi), alifʙoi toçikī (Latin alfabesi) olarak gösterilmektedir.

Herhangi bir alfabenin kullanışı genellikle Tacikistan tarihi ile ilişkilendirilmiştir. Önce Arap alfabesi, daha sonra kısa bir süreliğine Latin alfabesi ve ondan sonra Kiril alfabesi kullanılmıştır. Kiril alfabesi bugüne kadar Tacikistan'da en çok kullanılan yazı sistemidir. Mamafîh Tacikistan, bazı koşullar tamamlandıktan sonra, Kiril alfabesinden Fars-Arap sistemine döneceğini ilan ederek[1] İran ve Afganistan (Farsça konuşan ülkeler) ile daha yakın kültürel bağlar kurmayı amaçlamaktadır.

Tabakalı örnekleme

İstatistik bilim dalında tabakalı örnekleme bir anakütleden özel bir şekil olasılık örnekleme yöntemi ile veri elde edilmesidir. Tabakalı örnekleme yöntemini diğer olasılık örnekleme yöntemlerden ayıran özelliği anakütlenin içindeki bütün elamanlar belli özelliklere göre kendi içlerinde birbirlerine benzeyen birkaç gruptan, tabakadan oluştuklarıdır. Tabaka elemanları birbirlerine benzerler fakat diğer tabaka elemanlarından çok bariz şekilde değişiktirler. Tabaka örneğinde örnek elemanları öyle seçilmektedir ki her bir anakütle tabakası için örnekte temsilci bulunmaktadır.

Taarruz topu

Üzerine top veya obüs yerleştirilmiş motorlu bir araca takılı veya zırhlı şaşiye taarruz topu denir. En önemli görevi çatışma sırasında doğrudan düşmanla çarpışarak öndeki piyade birliklerine destek olmaktır.

Tarihte genel olarak taarruz topları tank şasilerinin üzerine monte edilen top veya obüsten oluşmuştur. Burada en önemli amaç hem ucuza gelmesi hem de mekanik olarak daha az sorun yaratması idi. Toplam zırhının fazla olmaması sayesinde bu topların ön kısmlarına daha kalın ön koruma takılıp daha güçlü toplar yerleştirildi

Tacettinoğulları Beyliği

1308-1425 seneleri arasında merkezi Niksar olmak üzere Bafra, Ordu, Kelkit havzası, Çarşamba ve Canik bölgelerinde hüküm süren Anadolu Türkmen beyliği.

Yaklaşık 12.000 km²'lik bir alana yayılan beylik 1335'e kadar İlhanlı Devleti'ne, sonra Eretna Devleti ve Kadı Burhaneddin Devleti'ne tâbi oldu. 1393'ten sonra ise Osmanlı Devleti'ne bağlandı ve 1425'te tamamen Osmanlı topraklarına ilhak edildi.

Tacikistan'ın illeri

İller
Sogd • Hatlon

Tacikistan 3 il (Tacikçe: Вилоят, viloyat - çoğul Вилоятҳо, viloyatho) ve bir özerk yönetim bölümüne ayrılmıştır. (Tacikçe viloyati muhtar) Bunların dışında başkent Duşanbe de il seviyesinde olan bir yönetim merkezidir. Tacikistan'da her bir il rayon ya da nahiye adı verilen daha ufak birimlere, bu birimler de köylere ayrılır.

Maat Yasası

Maat Yasası, Eski Mısır'ın bügünkü anlamıyla anayasasıdır. Yasa, evrende dengenin varlığını temel alır. Buradan yola çıkarak, varlıklar arasında denge sağlar ve asla taraf tutmaz. Tüm firavunlar ülkeyi bu yasaya sadık kalarak yönetmek zorundadır çünkü yasanın ihlali halinde ülkenin kaosa sürükleneceğine ve yok olacağına inanılmaktadır.

Macaroni pengueni

Macaroni pengueni (Eudyptes chrysolophus), penguengiller (Spheniscidae) familyasından Güney Amerika, Güney Afrika ve Antarktika Yarımadası arasında kalan bölgede yaşayan bir penguen türü. "Sorguçlu penguenler" olarak da adlandırılan Eudyptes cinsinin altı türünden birisidir. Kraliyet pengueni (Eudyptes schlegeli) ile çok yakın akrabalığı vardır ve bazı otoriteler bu ikisini tek tür olarak ele alırlar. Ayırdedici sarı bir sorgucu vardır, yüzü ve üst kısmı siyahtır ve beyaz olan alt kısımdan keskin bir şekilde ayrılır. Yetişkinler ortalama 5.5 kg (12 lb) ağırlında ve 70 cm (28 in) uzunluğundadır. Dişi ve erkek bireyler görünüşte aynıdır ancak erkekler biraz daha iridir ve göreli olarak daha büyük bir gagaya sahiptir. Macaroni penguenleri göçmendir, istisnai durumlarda yuvalama mevsimi dışında karada görülürler. Yaşam süreleri 8 ila 15 yıl arasında değişir.

Mach sayısı

Mach (Mah) sayısı, hareket halindeki bir kütlenin hızının, kütlenin bulunduğu şartlardaki ses hızına oranıdır. Kısaltması Ma ya da M'dir. Adını Avusturyalı fizikçi ve filozof Ernst Mach'tan alır. Ernst Mach'tan önce bu konu üzerine Fransız fizikçi Sarrau da incelemeler yaptığından Sarrau sayısı da denir.

Örneğin, deniz seviyesinde, 1 atm basınçta ve 15oC hava sıcaklığında 1 Mach = 1226,5 km/saat olarak belirtilir. Yerde ses hızı göğe oranla daha yüksek değerdedir...

Yerden yükseldikçe hava sıcaklığı düşer. (Stratosfer sınırına kadar), deniz seviyesinden 11 km yüksekliğe kadar olan atmosfer tabakasına troposfer adı verilir] Ses hızının karesi hava sıcaklığı ile doğru orantılı olarak değiştiğinden, yerden yükseldikçe ses hızı azalır. Buna bağlı olarak da o yükseklikteki mach sayısı deniz seviyesine göre daha az olur.

Madam Butterfly

Madam Butterfly Giacomo Puccini'nin üç perdelik operasıdır. İlk olarak 1904'te sahneye çıkmış, Puccini'nin en önemli operalarından biri olarak opera tarihinde yerini almıştır. Gösterinin ilk sahneleniş tarihi 17 Şubat 1904'tür. Orkestra şefi Cleofonte Campanini idi.

Madagaskar kaplumbağası

Madagaskar kaplumbağası (Geochelone yniphora), Testudinidae familyasından endemik kaplumbağa türüdür.
Morfoloji

Bağası sert, yüksek kubbeli ve kahverengidir. Her pulda büyüme halkası görülür. Erkekler dişilerden daha büyüktür.

Maddeci feminizm

Maddeci feminizm toplumsal cinsiyetle emek süreçleri ve üretim ilişkileri arasındaki bağlantıları açıklamayı amaçlayan, kadının toplumdaki ikincil konumunu yalnızca kapitalist ilişkilerin bir sonucu olarak değil; fakat kapitalizmden önce de var olmayı sürdüren patriyarkal ilişkilerin bir sonucu olarak gören feminist akımdır.

Madaralı Roman Ödülü

* 1989-Şemsettin Ünlü, Toprak Kurşun Geçirmez
* 1988-Öner Yağcı, Turnalar
* 1986-Ayla Kutlu, Bir Göçmen Kuştu O
* 1985-Mehmet Eroğlu, Issızlığın Ortasında ve Geç Kalmış Ölü
* 1984-Orhan Pamuk, Sessiz Ev
* 1983-Sulhi Dölek, Kiracı
* 1982-Rıfat Ilgaz, Yıldız Karayel
* 1981-Oktay Rıfat, Danaburnu
* 1980-Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi
* 1979-Aysel Özakın, Alnında Mavi Kuşlar
* 1978-Aziz Nesin, Yaşar Ne Yaşar, Ne Yaşamaz
* 1977-Ömer Polat, Dilan
* 1976-Talip Apaydın, Tütün Yorgunu
* 1975-Abbas Sayar, Can Şenliği (roman)
* 1974-Yaşar Kemal, Demirciler Çarşısı Cinayeti

Mactan Muharebesi

İspanya kralı Charles, Aztek ve İnka krallıklarını kolayca az sayıda adamlarla kazandığı savaşlarla artık kral gözünü Filipinlere çevirmişti. 49 seçkin İspanyol denizci ve 11 botla Filipinlere doğru yol aldı. İspanyollar Mactan kıyılarına varmışlardılar. Visayan yerlilerilerinden biri İspanyoları gördü. Hemen sultan Lapu-Lapu'nun huzuruna çıktı. 1.500 kişilik bir kuvvetle Lapu-Lapu İspanyollara saldırdı. İspanyollar ise altın hırsı ile savaşmasına rağmen yenidiler ve 10-15 kişi canını zor kurtardı ve Macellan öldü.

İntegral testi

Matematikte integral testi veya bir diğer deyişle yakınsaklık için integral testi, terimleri negatif olmayan sonsuz serilerin yakınsaklığını belirlemek için kullanılan bir yöntemdir. Bu testin erken bir versiyonu 14üncü yüzyılda Hint matematikçi Madhava ve takipçileri tarafından bulunmuştur. Avrupa'da ise Maclaurin ve Cauchy tarafından geliştirilmiş olup aynı zamanda Maclaurin-Cauchy testi olarak da bilinir.

Mackenzie Nehri

Mackenzie Nehri, Kuzeybatı Kanada'da doğup kuzeyde Kuzey Buz Denizi'ne dökülen bir nehirdir. Nehir, Kanada'daki Büyük Slava Gölü'nden doğar ve kuzeye doğru akaçlanır. Geçtiği yerdeki iklim ve bitki örtüsü genelde iğne yapraklı ormanlar veya buzullardan ibarettir. Nehrin adı, "Mackenzie" adını almadan önce "Disappointment Nehri"dir. Daha sonra Alexander Mackenzie'nin Büyük Okyanus'u araştırması sırasında bu nehri keşfetmesiyle beraber nehrin adı Mackenzie olmuştur. Yerli "Dene" halkı, nehri "Deh Cho" adıyla anmaktadır.

2008 yılında Kanadalı ve Japon mühendisler, Mackenzie havzasında ikinci parti olarak yüklü bir miktar doğal gaz bulmuşlardır.

Macera Adası film 2008

Macera Adası (İngilizce özgün adı: Nim's Island) 2008 yılında, Joseph Kwong, Paula Mazur, Mark Levin, Jennifer Flackett tarafından Wendy Orr' un aynı adlı romanından esinlenilerek kaleme alınmış, Jennifer Flackett ve Mark Levin tarafından yönetilmiş güldürü - aile - macera filmidir. Baş rollerde Abigail Breslin(Nim Rusoe), Jodie Foster (Alexandra Rover) ve Gerard Butler (Jack Rusoe / Alex Rover) oynamaktadır.

Film:

* Internet Movie Database sitesindeki oylamada 10,0 üzerinden 6,1 puan,[1]
* Beyazperde.com sitesindeki oylamada 10,0 üzerinden 7,8 puan,[2]
* Sinema.com sitesindeki oylamada 10,0 üzerinden 6,5 puan,[3]
* Sinematurk.com sitesindeki oylamada 10,0 üzerinden 7.86 puan,[4]

Macaristan'daki şehirler listesi

* Bács-Kiskun (Kecskemét)
* Baranya (Pécs)
* Békés (Békéscsaba)
* Borsod-Abaúj-Zemplén (Miskolc)
* Csongrád (Szeged)
* Fejér (İstolni Belgrad)
* Győr-Moson-Sopron (Győr)
* Hajdú-Bihar (Debrecen)
* Heves (Eger)
* Jász-Nagykun-Szolnok (Szolnok)
* Komárom-Esztergom (Tatabánya)
* Nógrád (Salgótarján)
* Pest (Budapest)
* Somogy (Kaposvár)
* Szabolcs-Szatmár-Bereg (Nyíregyháza)
* Tolna (Szekszárd)
* Vas (Szombathely)
* Veszprém (Veszprém)
* Zala (Zalaegerszeg)

Macar Elektronik Kütüphanesi

Macar Elektronik Kütüphanesi (Macarca: Magyar Elektronikus Könyvtár), çeşitli birincil ve ikincil kaynakların bulunduğu,[1] Macarca internetin önemli bir sitesidir. İnsanlık ve sosyal bilimler üzerine yazılmış binlerce metin içermektedir.[2] Bilim, matematik, teknoloji, sanat ve edebiyat gibi konular hakkında da yazılar vardır.[1] Yazıların çoğu Macarca olsa da[2] bir kısmı İngilizce'ye çevrilmiştir

MacGregor Ailesi

MacGregor’lar birbirine bağlı, sevgi dolu bir ailedir. Ailenin reisi İskoç asıllı milyarder Daniel MacGregor’dur. Sert görünüşlü ama iyi kalpli Daniel için aile çok önemlidir. Sürekli çocuklarının ve torunlarının özel işlerine burnunu sokar ve onların, uygun gördüğü kişilerle tesadüfen tanışmalarını sağlayarak çöpçatanlık yapar. Ve her zaman da haklı çıkar. Daniel’in aralarını yapmaya çalıştığı çift mutlaka birbirine aşık olur.

Playing the Odds Daniel’ın kızı Serena MacGregor’un yarı Kızılderili Justin Blade ile aşkını anlatır. Tempting Fate ise Serena’nın ağabeyi Caine MacGregor’un Justin’in kızkardeşi Diana’ya aşık olmasını.

All the Possibilites’de Daniel’ın politikacı olan en büyük oğlu Alan MacGregor, politikacılardan uzak duran Shelby Campell’a aşık olur. One Man’s Art’da ise Daniel Shelby’nın Maine’de ıssız bir deniz fenerinde münzevi bir hayat süren ağabeyi ünlü karikatürist Grant Campell ile Ressam Genevieve Grandeau’nun ilişkilerine burnunu sokar.

For Now and Forever adlı kitapta Daniel MacGregor’un çok sevdiği karısı Anna’ya nasıl aşık olduğunu ve onu nasıl evliliğe ikna ettiğine tanık oluruz.

MacGregor Brides ve MacGregor Grooms adlı kitaplar ise üçüncü nesil MacGregor’ları anlatır. Artık doksanlarına gelen Daniel bu kez torunları için çöpçötanlık yapmaktadır.

The Perfect Neighbor’da Grant ve Genie’nin kızları Cybill komşusu oyun yazarı Preston McQuinn’e tutulur. Tabii onların komşu olmalarını sağlayan yine Büyükbaba Koca MacGregor’dur.

Maastricht Üniversitesi Hastanesi

Maastricht Üniversitesi Hastanesi (Hollandaca: Academisch Ziekenhuis Maastricht) kısaca AZM Maastricht'de bulunan en büyük hastane olup, Maastricht Üniversitesi'ne bağlıdır.

Hastanede bulunan birimler:

* Nöroşirürji
* Kardolojik ameliyatlar
* Pediatrik Onkoloji
* Neonatal ve pediatrik ameliyatlar ve acil servis

1869 Maarif-i Umûmiye Nizamnâmesi

1869 Maarif-i Umûmiye Nizamnâmesi, Osmanlı Devleti'nin İdadi Mektebi adıyla, rüştiyelerden sonra gelen bir orta öğretim kurumu kurulmasını öngördüğü yasa.

Maaarif Nazırı Saffet Paşa tarafından 1869 yılındaDevlet-i Aliye-i Osmaniye denilen Osmanlı Devletinde orijinal adıyla Nezaret-i Celile-i Maarif-i Umumiye veya kısa adıyla Maarif Nazırlığında yani Osmanlı Milli Eğitim Bakanlığıda yapılan değişiklikle klasik Osmanlı medrese eğitiminden vazgeçilerek ilk kez yeni bir eğitim nizamnamesi hazırlanmıştır. Bu nizamname ile idadilerin öğrenim süresi üç yıl olarak kabul edilmiştir. 1876 yılına kadar taşrada bir İstanbul’da dört veya beş civarında İ'dadi açılabilmiştir.

Ma'un Suresi okunuşu

Bismillâhirrahmânirrâhîm. Eraeytellezî yükezzibü biddiyn. Fezâlikellezi yedü'ul yetiym velâ yehuddu alâ ta'âmil miskiyn feveylül lil musalliyn Elleziyne hüm an salâtihim sâhûn Elleziyne hüm yürâ ûne ve yemneûnel mâûn.

Anlamı

Dini yalanyan adamı gördün mü? İşte o, öksüzü iter, kakar. Yoksulu doyurmaya önayak olmaz. Şu namaz kılanların vay haline, ki onlar namazlarından gafildirler. Onlar gösteriş için ibadet yaparlar. Zekatı esirgerler.

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali

Keban Barajı, Keban ilçesinde, Fırat Nehri üzerinde, 1965-1975 yılları arasında inşa edilmiş olan elektrik enerjisi üretimi amaçlı barajdır. Beton ağırlık ve kaya dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 16.679.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 210,00 m, normal su kotunda göl hacmi 31.000,00 hm³ normal su kotunda göl alanı 675,00 km²'dir.

Keban Baraj Gölü bu özellikleriyle Türkiye’nin Atatürk Barajı'nın gölünden sonra en büyük yapay gölüdür. Doğal göllerle bir arada sıralandığında Van Gölü, Tuz Gölü ve Atatürk Baraj Gölü'nün ardından 4. sırada yer almaktadır. Baraj gölünün Murat Nehri Vadisi boyunca uzunluğu 125 km’dir. Genişliği yer yer değişmektedir. Keban baraj gölünde elektrik üretiminin yanı sıra su avcılığı yapılmakta ve balık üretimi de gerçekleştirilmektedir. Gölün etrafında Elazığ ve çevre illerin halkının faydalandığı eğlence ve mesire yerleri mevcuttur. Üzerinden feribotla üç ilçeye geçiş yapılabilen gölün, özellikle iskelelerinde ve Elazığ-Bingöl karayolu üzerindeki sahilinde çok sayıda balık lokantası hizmet vermektedir.

Enerji açısından Türkiye’nin ilk dev yatırımlarındandır. 1965 yılında yapımına başlanılmıştır. 1974 yılında ilk 4 büyük tribünü, 1981 yılında da diğer 4 türbini devreye girdi. Barajın toplam kurulu gücü 1330 Megawatt olup yıllık enerji üretimi 6 Milyar kW/Saat dir. Kurulduğunda Türkiye’de üretilen elektriğin %20 sini tek başına karşılayan santral şu an tüketilen toplam elektriğin % 8’ini karşılamaktadır. Keban Barajı böylece 1950'lerde Hirfanlı Barajı ve Sarıyar Barajı'nda büyük baraj inşaatı tecrübesini kazanmış Türk mühendisliğinin ortaya koyduğu ilk dev baraj olup, gururu ve alnının akıdır.

Kedah Sultanları listesi

* Muzaffer Şah I (1136-1179)
* Muazzam Şah (1179-1201)
* Muhammed Şah (1201-1236)
* Ma'zûl Şah (1236-1280)
* Mahmud Şah I (1280-1320)
* İbrahim Şah (1320-1373)
* Süleyman Şah I (1373-1422)
* Ataullah Muhammed Şah (1422-1472)
* Muhammed Civa Zeynel Abidin I (1472-1506)
* Mahmud Şah II (1506-1546)
* Muzaffer Şah II (1546-1602)
* Süleyman Şah II (1602-1625)
* Ricalüddin Şah (1625-1651)
* Muhyiddin Şah (1651-1661)
* Ziyaüddin Mükerrem Şah (1661-1687)
* Ataullah Muhammed Şah II (1687-1698)
* Abdullah I Muazzam Şah (1698-1706)
* Ahman Tacüddin Halim Şah I (1706-1709)
* Abdullah II (1709-1723)
* Ataullah Muhammed III (1723-1741)
* Muhammed Civa Zeynel Abidin II (1741-1778)
* Abdullah Mükerrem Şah III (1778-1797)
* Ziyaüddin Mükerrem Şah II (1797-1803)
* Ahmad Tacüddin II Halim Şah (1803-1843)
* Zeynel Raşid Muazzam Şah II (1843-1854)
* Ahmad Tacüddin III Mükerrem Şah (1854-1879)
* Zeynel Raşid Muazzam Şah III (1879-1881)
* Abdülhamid Halim Şah (1881-1943)
* Badli Şah (1943-1958)
* Abdülhalim Muazzam Şah (1958-)

Kedi Nezlesi

Bulaşıcı Kedi Nezlesi (Feline viral rhinotracheitis ya da kısaca FVR), kedilerde görülen, Herpesviridae ailesinden kedil herpesvirus 1 (feline herpesvirus 1, FHV-1) yolaçtığı bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Kedi gribi adıyla da bilinir. Viral solunum hastalıkları, özellikle bakımevleri gibi kedi nüfusunun çok ve yoğun olduğu yerlerde, ciddi olabilir. Kedilerdeki solunum hastalığı vakalarının yarısını teşkil eden kedi nezlesi, bu hastalıkların en önemlisidir ve tüm Dünya'da görülür.

Kedi nezlesi çok bulaşıcıdır ve ağır hastalığa yol açabilir. Yavru kedilerde zatürre ve hipotermiden ölümlere yol açabildiği bilinmektedir. Kedigiller familyasının tümü kedi nezlesine tutulabili

Kedi gözü sendromu

Kedi gözü sendromu, doğuştan gelebilen ve seyrek olarak görünen bir kromozomal anomalidir. Kromozomları normal olan bireylerin 2 adet 22p olarak bilinen kısa kolu ve 22q olarak adlandırılan 2 adet uzut kolu olan 2 tane kromozom 22'leri vardır. Fakat, kedi gözü sendromuna sahip bireylerde ise kromozom 22'nin kısa kolu ve uzun kolunun bir bölümü vücudun hücrelerinde ikişer adet bulunacaklarına üç ya da dört adet (trizomi ya da tetrazomi) bulunurlar.[1]

"Kedi gözü sendromu" adı hasta bireydeki belirgin göz anomalisinden türetilmiş bir isimdir. Bu hastalık, sıklıkla her iki gözde olmakla beraber (bilateral) göz dokularının kısmi eksikliğini içermektedir (coloboma). Etkilenen göz dokuları genelde renkli bölge (iris), orta katman (choroid), ve/veya sinir dokusunca zengin alandır (retina).[1]

Beraberinde olan bulgular oldukça zengin ve ciddidir ve tüm aile bireyleri bir şekilde etkilenmektedir. Bazılarında az veya orta derecede gözlenirken, bazı bireyler tüm bulguları içerebilmektedirler. Bununla birlikte bazı vakaların içerdiği bulgular arasında düşük doğum ağırlığına giden gelişme geriliği, mental gelişim bozukluğu, kafatası ve yüz kemiklerinin (craniofacial) gelişme bozuklukları, kalp, böbrek, ve/veya anal bölgedeki gelişim kusurları olabilir.[1]

Kedi gözü sendromunun özellikle içerdikleri sıklıkla coloboma, göz kapağının aşağı çekilmesi (palpebral fissures), geniş göz aralıkları (ocular hypertelorism), ve/veya diğer göz hasarları; deri üzerinde anlamsızca gelişim gösteren kulaklar ve dış kulak yapısındaki değişiklikler (preauricular tags and pits); ve/veya anal kanalın yokluğu (atresia) , kalın barsakların anormal pasaj yapısı ve sonlandığı rektumun alakasız yerlere açılmasıdır (mesela idrar torbası, vajina, veya perineye). Ek bulgu olarak kalp dokusundaki bozukluklar, böbrek anomalileri, iskelet defektleri, ve/veya diğer fiziksel bulgular sayılabilir.Bu çok ciddi bir hastalıktır.Körlüğe bile yol açabilir.

Kedilerde şeker hastalığı

Kedilerde şeker hastalığı, şeker hastalığının (diabetes mellitus), diğer adıyla diyabetin kedilerde de görülen şeklidir.

Tip-1 ve Tip-2 olarak adlandırılan iki türü bulunan diyabette, kedilerde daha sık rastlanılan ve tedavi sonrasında insulin bağımlılığının ortadan kalkma olasılığı da olan Tip-2 diyabet, pankreas tarafından salgılanan insulin hormonunun, çeşitli nedenlerle yetersiz kalması veya vücut hücrelerinin direnç geliştirmesi sonucu, kandaki şeker oranını ayarlayamamasına bağlı olarak ortaya çıkar.

Alınan besinlerdeki karbonhidrat, midede parçalanarak şekere dönüşür. Vücut aktiviteleri için gerekli olan enerji için, vücut şekeri kullanır. Şekerin kan yoluyla vücutta dolaşarak, gerekli organlar tarafından alınabilmesi için, kandaki şeker oranı artar. Artan şeker oranının farkına varan pankreas, şeker oranını dengelemek için, insulin hormonunu salgılar. Bir çeşit, hücrelere girecek olan şekere hücre kapısını açan anahtar olarak niteleyebileceğimiz insulin, kandaki fazla şekeri, enerji olarak kullanılmak üzere kas hücrelerine gönderir.Kullanım fazlası olan şeker, gerektiğinde kullanılmak üzere, karaciğer ve kaslarda depolanır.

Ancak, insulin yetersizliği nedeniyle, kandaki şeker oranı kontrolsüz bir şekilde artar. Bunun nedeni, pankreasın bazı nedenlerle yeterince insulin üretememesi ya da uretilen insulinin, kandaki şeker düzeyini düzenleyecek nitelikte olmamasıdır. Bu durum, hücrelerin insuline karşı bir direnç geliştirmeleri ve şekerin kandan hücrelere geçememesi sonucu ortaya çıkar.

Kefken Adası

Kefken Adası, Kocaeli ili sınırları içinde Cebeci sahili'nin tam karşısında 10 dk mesafede bulunan Karadeniz adasıdır.

Cenevizliler`den kalma kale surları mevcut olup, 40 civarında su kuyusu bulunmaktadır. Bu kuyuların Cenevizliler tarafından yağmur sularını biriktirmek için sarnıç amacıyla yapılmış olduğu tahmin edilmektedir.

Rakı yapımında kullanılan anason ve ada sakinleri tarafından yabani kavun olarak isimlendirilen 25 cm yüksekliğinde bir bitki türü kendi kendine yetişmektedir. Defne ve incir ağacı ise karşılaşabileceğiniz türlerdendir.

Adada bulunan balıkçılık kooperatifi yaklaşık 75 tekneye sahip olup, balıkçılık hayli gelişmiştir. Aynı zamanda ada ve çevresi sualtı avcılarının gözdesidir. Adada Somon Balığı çiftliklerinin kurulması ile sualtı avcılığına rağbet azalmaktadır.

Keio Üniversitesi

Keio Üniversitesi, Japonya, Tokyo'da yer alan bir üniversitedir. Keio, Japonya'daki en eski özel üniversitedir.

Rupert Murdoch

Keith Rupert Murdoch (d. 11 Mart 1931); New York City, ABD merkezli News Corporation şirketinin Avustralyalı medya yöneticisi ve hissedarı. Ülkesi Avustralya'da gazeteler, dergiler ve televizyonlarla çalışma hayatına başlayan Murdoch, şirketini İngiliz ve Amerikan medyasına doğru genişletmiş ve dünyanın en önemli ve zengin medya patronlarından biri olmuştur. Dünyanın en zenginleri (2007) listesinde 9 milyar dolarlık servetiyle 73. sırada bulunmaktadır.

Kel balık

Kel balık (Amia calva), Amiiformes takımının günümüze kadar nesilini korumayı başaran tek türüdür ve Amiidae familyasının Amia cinsine aittir.

Kel balıklar Kuzey Amerika'da bulunurlar, uzun bir sırt yüzgeçleri ve bir sürü küçük pulları vardır.

En büyükleri 1 metre uzunluğa ve 7 kilo ağırlığa varabilir. Geceleri aktif olan yırtıcı balıklardır. Küçük balıklar, kurbağalar ve yengeçler ile beslenirler

NGC 6302

NGC 6302 (ayrıca Böcek Bulutsusu veya Kelebek Bulutsusu olarak da bilinir), Akrep takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 4,000 ışık yılı uzaklıkta bulunan çiftkutuplu bir gezegenimsi bulutsu. Bu, gözlenmiş en ilginç ve karmaşık gezegenimsi bulutsulardan biridir. NGC 6302 orta yıldızlı bir gökadanın en sıcak nesnesidir, tayf bilgileri merkezindeki yıldızın yüzey sıcaklığını 200,000 °K olarak göstermektedir ki bu da bulutsuyu oluşturan yıldızın çok büyük bir yıldız olduğunu gösterir.

Merkezi yıldız hiçbir zaman gözlenememiştir, ekvatoryal disk gaz ve toz bulutuyla çevrelenmiştir. Bu yoğun disk, yıldızın çiftkutuplu yapısının bir sonucudur [5]ve kum saatini andırmaktadır.

Kelebekler Sonsuza Uçar

İskilipli Âtıf Hoca / Kelebekler Sonsuza Uçar, 1993 yapımı Türk filmidir.

Mehmed Âtıf, Âtıf Hoca, İskilipli Mehmed Âtıf Hoca, İskilipli Mehmed adlarıyla bilinen döneminin önde gelen bu isminin, Şapka Kanunu'na muhalefet etmek suçlamasıyla cumhuriyetin kuruluş yıllarında yargılanmasını ve idam edilmesini anlatır.

Yönetmenliğini Mesut Uçakan'ın yaptiğı filmin senaryosu Mesut Uçakan, müzikleri ise Özhan Eren'e aittir.

Kellik tedavileri yöntemleri

Erkek tipi kellik 50 yaşındaki erkeklerin yarısından fazlasını etkileyen bir sorundur,ve ABD'de her yıl kellik tedavilerine harcanan paranın 1 milyar $ olduğu tahmin edilmektedir.[1] 1980'lerden bu yana , kadın ve erkeklerde kellik tedavisinde ilaç tedavisi olanağı vardır.Dihidrotestosteronun(DHT) erkek ve kadın tipi kellikte rolünün ayrıntılı bir biçimde anlaşılması hedefe yönelik keşifleri beraberinde getirmiş ve saçlı deride bu hormonun almaçlarının bloke edilmesine odaklanmıştır.Tesadüfi keşiflerle ve kök hücre araşatırmalarıyla da güçlenen bu araştırma alanına her yıl artan bir biçimde büyük yatırımlar yapılmaktadır.

Şubat 2008'de Bonn Üniversitesi'ndeki araştırmacılar kalıtsal saç kaybının iki farklı biçiminin kalıtsal temelini bulduklarını açıkladılar ve kellik tedavileri konusunda geniş bir araştırma alanı açtılar.(http://arsiv.sabah.com.tr/2008/02/27/haber,D84BF8BBE9E747F59B032B2E49E4F181.html)P2RY5 adlı genin anaidr bir hastalık olan Hipotrikoz simpex'e yol açtığını göstermişleridir. Bu insanlarda saç büyümesiyle ilgili bulunmuş ilk reseptördür!Başka genlerin bulunması yeni tedavilere zemin hazırlayabilir.

kellogg's k-bar

Tanesi 100 kaloridir.Şekeri boldur aslında,kayısılı olanı iyidir.Vişneli de favorilerdendir,vıcık vıcık olabiliyor yapışabilir peçeteyle ambalajla falan yiyin,buzdolabında beklesin nescafeyle de tam şeker komasına girersiniz

Kelly Rowland

cinde nelly ile duet yaptigi dilemma'nin da bulundugu simply deep isimli ilk solo albumunu 2002 yilinin ekim ayinda cikarmis olan destinys child uyesi.

work şarkısı güzeldir,yeni parçasında prodüktörlüğünü David guetta yapmıştır

Kelokedara

İngilizce Kelokedhara (Yunanca Κελοκέδαρα) Kıbrıs'ın Baf Bölgesi'nde Salamiou'nun 6 km güneybatısında konulanan bir köydür.

Ülke Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs Cumhuriyeti
Bölge Baf Bölgesi
Nüfus (2001 [1])
- Toplam 227
Zaman dilimi EET (UTC+2)
- Yaz (YSU) EEST (UTC+3)
posta kodu 6210

Kelowna, Britanya Kolumbiyası

Kelowna, Kanada'da Okanagan Gölü kıyısında kurulan, 165.000'in üzerinde nüfusuyla (kent merkezinde 105.000), Vancouver ve Victoria kentsel alanlarının ardından, Britanya Kolumbiyası eyâletindeki en büyük kentsel yerleşim alanıdır.

Kuzey Amerika'nın en hızlı büyüyen kentlerinden biri olan Kelowna, dünyanın yerleşmek için en arzulanır kentlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kent Toronto, Calgary, Vancouver ve Victoria'dan sonra, Kanada'nın en pahalı emlak piyasasına sahiptir.

2005'te UBC (Britanya Kolumbiyası Üniversitesi) Okanagan kampüsünü Kelowna'da açmıştır.

Hıncal uluç gülümsemesi

http://i.tmgrup.com.tr/sbh/y/185d1ef6-f981-41d5-b67a-5911cf716cfe.jpg

Kalbinizi ısıtacak cinstendir,tanımayan biri görse çok mülaim sanabilir

Pes 2011 teaser trailer

http://www.youtube.com/watch?v=ap8zj3BNYIg&feature=player_embedded

Copa libertodares de yer alacağı söyleniyor.Messinin saçları kısaltıldı.

altıgen istatistik görüntüleme sisteminin tekrar dahil edildiği oyundur. diğer duyumlara göre geçen yıl neredeyse tümüyle ortadan kaldırılan şut - pas feint hareketi çok daha efektif bir şekilde geri dönecek ve edit seçenekleri artacak...

Resmi açıklama ise burda http://www.konami.com/article/KONAMI_ANNOUNCES_PRO_EVOLUTION_SOCCER_2011/75

Flash fmde çalan şarkılar

laura branigan – gloria
rick springfield – human touch
inxs – "the one thing"
philip bailey & phil collins – easy lover
scandal – the warrior
alison moyet – "love resurrection"
the alan parsons project – games people play
hall & oates – "family man"
pat benatar – "love is a battlefield
nik kershaw – "wouldn't it be good"
phil oakey and giorgio moroder – together in electric dreams
talk talk – it s my life (extended version)
missing persons – "destination unknown"
wang chung – "don't let go"
gino vannelli – "appaloosa"
genesis – "turn it on again"
blancmange – living on the ceiling
paul young – come back and stay

Evlenme nedenleri

Evlilik yaşına gelmiş olunması nedeniyle yapılan baskılara dayanamamak ve düşünce gücünü bu yönde kullanmak.Sonunda bi şekilde muradına erebilir bu insanlar ama mutlu olmaları kendi seçimlerine bağlıdır.Aile komşular çevre ilerde yanında olmayacaktır,zor günlerinde bulmak zordur ancak baskıyı her türlü yaptıkları bilinir.

Komik olanı da sülaleden bir star, bir model çıkarma telaşıyla yapılanlarıdır.Bazı kişiler için de huzurdur,dibi görenler için tavsiye edilir mutluysan niye evleniyorsun zaten ne değişecek hayatında kötüye giderse bişiler pişman olacaksın

Kadınların evlenmek istememe nedenleri

Gençliğini özgürlüğünü yaşamak istediğinden olabilir.Çoluk çocuğa karışmak gözünde büyüyordur,çünkü çocuğun yükü kadının üzerindedir,yaşamını kısıtlayacaktır,böyle iyi der.Gözünü karartacak bir aşık bulamaması da etkenlerin içinde belirleyici bir yöne sahiptir.Kendi bulaşığını,çamaşırını yıkamak onlara yetiyordur fazlası katlanılması güç durumdur.Aşk maşk yalan dolan dediği gözlenebilir.

Aile baskısı yüzünden itici gelmiş olabilir,başından kötü bir olay geçmiş olabilir,daha iyi bir eş adayının ilerde kaçırılmaması için gelen teklifleri reddetmiş olması da olabilir

Terazi burcu erkeği

Efendi gibi görünürler.sevilmeye ve mutlu edilmeye en layik erkek modelidir.kimseden kolay etkilenmezler diye bilinir,yalnızlığı da kalabalık kadar severler.içine kapanık yönleri ağır basabilir,kıskandığını belli etmez,elde ettiğin şeyin değerini elde ettikten sonra anlamını yitirdiğini düşünebilir.arar, düşünür bulamaz, neyi aradığını bilemez. belki de bilir ama bildiği şey işine gelmez.dengesiz yönleri de vardır elbet

Memurun iş güvencesinin kaldırılması

“grev yasağı
madde 14- sözleşmeli personelin grev kararı vermesi, bu yolda propaganda yapması, herhangi bir greve veya grev teşebbüsüne katılması, grevi desteklemesi yahut teşvik etmesi yasaktır.”

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14974176.asp

657 sayılı kanunda yapılacak değişiklik tasarısıyla kamudaki ücret farklılıklarının giderilmesi sağlanacak, memura verilen disiplin cezaları düzenlenenecek. kamuda üst düzey yöneticilere özel sektörden atama yapılmasının önü de açılıyor.

devlet bakanı hayati yazıcı, 657 sayılı devlet memurları kanunu’nda değişiklik öngören 23 maddelik kanun tasarısının bugün tbmm’ye gönderileceğini bildirdi.
başbakanlık’ta konuya ilişkin bir toplantı düzenleyen yazıcı, tasarı ile 1965 yılında çıkarılan, ancak daha sonraki yıllarda kısmi değişikliklere tabi tutulan devlet memurları kanunu’nda yeni düzenlemelere gidileceğini söyledi.
kamu çalışanlarının yüzde 62’sini devlet memurlarının oluşturduğunu belirten yazıcı, halen devlette çalışan 1 milyon 769 bin 730 memurun yüzde 66’sının erkek, yüzde 34’ünün ise kadın olduğunu söyledi. memurların 244 bin 500’ünün merkezde, 1 milyon 517 bin 359’unun ise taşrada istihdam edildiğini kaydeden bakan yazıcı, memurların 13 bin 175’inin de kariyer uzmanı ve uzman yardımcısı olarak görev yaptığını bildirdi.

2010 afrika dünya kupası posterleri


Les affiches ESPN pour la coupe du monde 2010
http://blog.gaborit-d.com/les-affiches-espn-pour-la-coupe-du-monde-2010/

devamı burdadır.Birbirinde güzel posterler var

Japonya ligi iddaa

Biraz evvel biten maç çok sıkıcı geçmiştir.İddaa da özellikle haziran temmuz aylarında maç yokluğundan bu lige yönelme eyilimi vardır.Japonya ligi son derece sıkıcıdır,eurosport arada sırada maçlarını yayınlar.Vissel kobe yi İlhan mansız sayesinde hatırlayabilriz

Geniş aile diyalogları

koyu bilal - lan bana bak sefil! bu aytaç denen düzgün bizi çok asimetrik gösteriyor vallahi bak içim delik deşik oldu

cevo - bu tıkaç benim artık rüyalarıma girer oldu. yakındır vallahi de billahi de devirecem kamyonu üzerine.

koyu - şu aytaç denen düzgünü takip edelim, hiç kimse bu kadar düzgün olamaz.

ulvi- bugün cuma enseyi kapa sevooo

ulvi, seva'ya dansını gösterirken arabanın üstüne çıkar ve alarm çalmaya başlar. arabanın sahibi elinde sopa ile çıkar:
-ne bağırtıyon lan arabamı!!
+hacı, sen arabadan daha çok bağırıyon, senin de üstüne çıkayım mı?

zekai- senin gibi galoş giyineceğime varoş giyinirim

yönetmen: komedi dizisi çekiyoruz. hem de komik. Orta malı


sevonun annesi nevodan sevo'ya: ulvi gelsin seni istesin bir an önce, hem evde bir adam olsun hem de bu sayede sen de bu coptan kurtulursun.

Cevahir - ustaların çatalı daima görülür

Hastası olunan sözler

.. insanla yazgı arasındaki uyumsuzluktan bir bunalım doğar...andre gide

-vazgecilmez olabilmek icin, her zaman farkli olmak gerekir.

Fikirler kurşun geçirmezdir

Gönül ancak yanarak temizlenir, o ateşi de bir tek göz yaşı söndürür.

önemli olan ‘zamana bırakmak’ değil, ‘zamanla bırakmamak’tır.. nazım hikmet


kendinden haberi yoksa bir kimsenin,
ne kıymeti vardır şundan bundan haber vermesinin imam ı rabbani





Taksi ücreti

istanbul, ankara ve izmir'de taksi ücretini hesaplayan ve yolu tarif eden, haritaları güzel çalışan site. İlerleyen zamanlarda diğer illerin de hesaplamaları olacağı söyleniyor
taksiucreti.com adlı sitede vardır bunlar

Hıncal uluçun ekşi sözlük yazısı

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2010/06/09/bu_nasil_tekzip

Hıncal uluç bu seferde ekşi sözlüğü isim vermeden eleştirdi.Fatih Altaylıya da tekzip neden yapıyorsun diye sitemde bulundu bu yazısıyla,sözlük yazarları bu duruma değişik bakış açılarıyla yaklaşmaktadır.Kimse kimseyi okumak takip etmek zorunda değildir

Almancadaki en güzel kelime

ist das madchen noch so lieb, handbetrieb bleibt handbetrieb....

unglaublich

heil

gesundheit

hausaufgaben

feirabend

wieso?

8 Haziran 2010 Salı

Bebek kahve

Mekan süperdir,küçük çay la yanında bişiler yerseniz 20-30 lira hesap gelir bunu göze alarak gidin.Laptoplu beyler bayanlar sıkça görülür burda.Oya-bora burda çok görülür,cem özer gibi ünlüler de mekanın müdavimleri arasındadır diye söylemler geçmektedir.Mc donalds ın arkasındadır bende burda Efesli basketbolcuları tavla oynarken görmüştüm, çay ve deniz huzurlu ve leziz:P

Terliklerimle gelsem sana

Nadir göktürkün yazmış olduğu eksik bir şey mi var adlı şarkının bir parçasıdır.Ezginin günlüğü ne güzel de söylemiştir bu şarkıyı,"eksik bir şey mi var? anlayamam..
bak çayım, sigaram.. her şeyim tamam."

http://www.youtube.com/watch?v=RSUVP1TNy34

Sözleri çok anlamlıdır
Türk insanından komik resimler,yurdumuzdan komik fotoğraflar müzik eşliğinde

Video 6 dakika 20 saniye sürmektedir.Youtube ayarı olmayanlar dns ayarını yapsın. 8 8 8 8 8 8 4 4




İnternet sansürü

http://www.sansurekarsiyuruyus.com/

böyle bir eylemde bulunulması planlanıyor.

Dns değiştirerek sansürden kaçmanın olmayacağını üstüne giderek bu saçmalığa bir son verilmesi halkın genelinde istenmektedir.Pahalı olan internetin parası ödendiği ülkemizde,elite denilen ve son derece faydalı olan sitelere yapılan sansürün cahilce olduğunu belirtmek isterim.

realtek sound manager

ses kartı yongası üreten realtek firmasına aittir,anakartı kurarken içinde bu da kurulur genel olarak,ara yüzü pek iyi değildir,.

Ses dosyalarını ve programlarını oynatır ve üzerinde değişiklikler yapmamıza da yardımcı olur

eger sizde bu program mevcut ise ayarlara girin sound effects(ses efektleri) bolumunden loudness equalization kutucugunu tiklayin sesin arttigini goreceksiniz.

En iyi türkçe romanlar

Aşkı-memnu-Çalıkuşu,Şıpsevdi,İnce memed,Aşk-Elif Şafak,Dudaktan kalbe,Yaprak dökümü,Yaşar ne yaşar ne yaşamaz,Tutunamayanlar-Oğuz atay,Kara kitap-Orhan Pamuk bunlar benim seçtiklerimden bir derleme daha nice güzel eserlerimiz mevcut.Okumanızı şiddetle tavsiye ederim

Otoyollarda hız sınırı

Son günlerde mecliste görüşülüyor.şehirlerarası hız sınırının bölünmüş yollarda 110 km/s, ve otoyollarda 130 km/s olması için kanun teklifi var.Radarlar önemli tabi bu hususta,yolların düzgün olmasıyla güvenli hızlar denilebilir

Bir damla gözlerimde sertap erener şarkı sözü

çok geç oldu belkide düşündük taşındık
bir çok şeyi birbirimizden sakındık
bir şey eksik cümlede
yüklem mi özlem mi sakladığın şey her neyse beni üzer mi

öyle çok şey var ki içimde
hep sustuk konuşmak yerine
konuşmadığımız her ne varsa
seninle sakladım gözlerimde

ne olur sende fazla üzülme
hep kendi kendine yenilme
konuşmadığımız her ne varsa seninle
bir damla gözlerimde

belki yanlış yoldayız
kaybolduk kaybolduk gizleyince kendimizde yorulduk
her hatada telafi gerekli değilmi
bizi durduran gurur mu kibir mi

öyle çok şey varki içimde
hep sustuk konuşmak yerine
konuşmadığımız her ne varsa
seninle sakladım gözlerimde

ne olur sende fazla üzülme
hep kendi kendine yenilme
konuşmadığımız her ne varsa seninle
bir damla gözlerimde

Kadınların erkeklerden iyi olduğu alanlar

Mutfak,spikerlik,modellik,sekreterlik,hemşire,yalan söylemek,dizi izlemek,trip atmak gibi bir çok alanda ve dalda sayılabilir.

Emek sineması kampanyası

Detaylı bilgi emeksinemasiniyasatalim.org da mevcut

İmza kampanyası var sitede.Emek sineması tarihi bir sinemadır ve yapılan protestoya sanat camiasının ünlü simaları da katılmıştır,her hak mücadele ile kazanılır http://www.iksv.org/film/basin_bulten.asp?cid=493

İlk buluşmada evlenme teklifi edilir mi

Ted mosby erkeğidir bu kişi.Benle evlen diye ortalarda gezer,evlilik budalasıdır,mutlu olacağını zanneder.Sakin olunması gerekir,fazla mesir macunundan da uzak durulmalıdır.Sana aşık oldum da kolay kolay söylenmemesi gereken bir cümledir,bu hataya düşülmemesi gerekir

Banu güven gitar performansı izle



Takip edilmesi gereken bloglar

http://avunmamekanizmasi.blogspot.com/
http://isisonduty.blogspot.com/
http://uzaya.blogspot.com/

herbokubilenadam.blogspot.com
http://benbugunbunuogrendim.blogspot.com/
http://aynenaynen.blogspot.com/
http://sigarayaniklari.blogspot.com
http://irfanabi.blogspot.com
http://soloround.blogspot.com
http://www.bisikletninjasi.com/
http://www.offnegiysem.com/
http://sinematik.blogspot.com/
http://bumacevdeizlenir.blogspot.com/
http://lovegametennis.blogspot.com/

Yeni türk pasaportu değişiklikler

1) yeni pasaport kanunu: şu anda pasaportlar 6 aydan başlayan bir süreyle verilmekte. en fazla 5 yıllık olabilmekte. yeni pasaportları uzatmak mümkün değil. dolayısıyla her seferinde pasaport defteri bedeli ödenmeyecek,pasaport numaranız değişecek, kayıtlar değişecek, daha önce giriş çıkış yaptığınızı kanıtlamak zorlaşacak.

2) pasaportlar daha önce türkiye dışında hiçbir okuyucuda denenmedi. örneğin sadece pasaportları okuyup check-in kartını veren havalimanlarında sorun çıkabilir. özellikle de son yaşanan biyometrik fotoğraf boyutlarındaki karmaşadan sonra sınır polisleri ile bile sorun çıkabilir.

3) askerlik durumu olanlar yeni anayasa paketindeki değişikliği beklesinler. böylece askerlik yapmamış olsanız bile (yeni kanun geçtikten sonra) 10 yıl süreli pasaport almanızın önünde bir engel kalmıyor.

Gillette komik dublaj videosu

Gillette komik dublaj videosu

Komik guiza yazıları

okun batsın senin! git okunu başka yerde at guiza!

"bu da mı gol değil" ofsayt osman

Asistimi yedi dürzü-Alex de souza

Bence dünyanın gelmiş geçmiş en iyi stoperi-Christoph Daum

-yaşamak çok güzel, seninle ziyan

orhan gencebay

- allahım madem yarattın takip et

haluk bilginer

Ntvspor tanıtımı video

http://video.ntvmsnbc.com/akli-basinda-kanal-ntvspor.html

Ntvspor tanıtımında Hıncal uluç kısmı komiktir

Burcu esmersoyun ayak parmakları


İşte burcu esmersoyun ayak parmakları

4 Haziran 2010 Cuma

Horlamayı önlemek için pratik çözümler

İyi bir adale tonusu kazanmak için sportif bir yaşam biçimi seçilmelidir

Horlayan kişiler uykudan önce uyku ilaçları,sakinleştirici ve antihistaminik denilen alerji ilaçlarını almamalıdır

Uykudan 3 saat önce ağır yemekten sakınmalı alkol alımı aşırıya kaçmamalıdır

Aşırı yorgunluktan kaçınmalı

Uykuda sırt üstü yatmak yerine yana yatmak tercih edilmelidir

Fazla kilolar varsa diyet yapılmalı

Başarı sözleri

Başarının yüzde sekseni,beklendiğiniz yere zamanında girmektir-Woody Allen
Büyük adamlar,başkalarına kendini küçük hissettirir.Gerçek büyük adamlarsa,başkalarına kendini büyük hissettirenlerdir.G.k Chesternon
Başkası düştü mü çürük tahtaya basmasaydı deriz.Kendimiz düşünce bastığımız tahtanın çürük çıkmasından şikayet ederiz-Cenap Şehabettin

Düşünmek ve söylemek kolay,fakat yaşamak,hele başarı ile sonuçlandırmak ne zordur-Ziya Gökalp

Nerede olursanız olun,elindekizlerle yapabileceğinizi yapın.Theodare Roosvelt

Gelecek ile ilgili özlü sözler

Geleceğin en iyi peygamberi seçmiştir-John Sherman
Geçmişini kaybını gelecek ile telafi etmek daima mümkündür-Fenelon
Gençlerin yetişmesine önem veriniz.Çünkü en küçük ihtimal ülkenin yapısını ve istikbalini mahveder-Aristoteles

Geleceği satın alabilecek tek şey bugündür,Samuel johnson

Arkamıza veya sağımıza solumuza bakarsak geleceği kaçırırız-W.Churchill

Sabırla gelişmek

Kavak ağacının dibinde bir kabak filizi boy göstermiş.Bahar ilerledikçe,kabak filizi kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış.Yağmur ve güneşin etkisiyle çabucak büyümüş neredeyse kavak ağacıyla aynı boya gelmiş.

Bir gün sormuş kavağa:
Sen kaç yılda bu hale geldin
On yılda demiş kavak
On yılda mı diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak
Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak
Doğru demiş kavak
Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgarları başladığında kabak önce üşümeye başlamış,sonra yapraklarını düşürmeye,soğuklar arttıkça da,aşağıya doğru inmeye başlamış

Sormuş endişeyle kavağa
Neler oluyor bana kavak
Ölüyorsun demiş kavak
Niçin

Benim 10 yılda geldiğim yere sen 2 ayda gelmeye çalıştığım için
Başarıyı yakalayanlar yaşamda en hızlı,en güçlü olanlar değildirler.Atatürk demiş ki Başarılı insanlar çalışmadan,öğrenmeden,yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmeyenlerdir

5 incelik 4 kötülük

Konfüçyus: 5 inceliği yücelt,4 kötülükten kurtul

Nedir bunlar?

İyi insanlar

1-Müsrif olmadan eli açık olurlar
2-Gocunmadan çalışkan olurlar
3-Haris olmadan istek duyarlar
4-Mağdur olmadan rahat davranırlar
5-Ürkütücü olmadan saygın olurlar

Dört kötülük nedir peki

1-Nasihatsiz infaz etmek
2-Öğretmeden başarıları ölçmek
3-Yönetimde gevşek olup da,sınırlar koymaya kalkmak
4-Başkalarının hakkını verirken cimri davranmak

Sevgililer gününde romantik öneriler

Gül yaprakları fotoğraf sürprizi,aşkınızı çizin,mum ışığında yemek,romantik mum yolu,küçük tatlı hediye,biraz macera,aşkınızı anons edin,özel bir gece,nostalji yaşatın,bir tekne kiralamak,ona özel yazılan şiir,evde piknik,puzzle,birboardda aşk ilanı,araba süsleme,aşk balonu,ona özel aşk şarkısı,radyodan aşk ilanı,sade ve romantik,havai fişek gösterisi,cd kaydı,küçük tatil,aşk pastası,poster,hikaye ve movie makerda kısa film,sahnede aşk

Trafikte türk insanı

Trafik o toplumun birbiri ile nasıl ilişki içinde olduğunu,birbiri ile nasıl bir iletişim kurduğunu yansıtan önemli bir göstergedir.Başka bir deyişle trafk o toplumun aynasıdır.

Ülkemizde karşıdan gelen bir arabanın selektör yapması trafik polisi var anlamına gelir.Kuralı çğneyen varsa onun yakalanması için trafik polisine yardım edeceğine türk insanının sürücüleri uyarması ilginç bir durumdur.Bir çeşit kardeş dayanışması denebilir.

Kuralların herkes için işlemediğini gören kişi o davranış içine girebilir

İnsanı mutluluğa götüren 7 yol

Sağlıklı aile ilişkileri,geleceğe güven duygusu,işini anlamlı bulmak,arkadaşlar ve sosyal çevremiz,sağlıklı olmak,özgür olmak,değer ve ilkelerin olmasıdır

Tendeki kırmızılıkları düzeltme

Ten rengini düzenleyebilmek için en baştan ayarlar katmanından renk düzenleyicileri ele alarak işe koyulmalısınız eğer büyük bir cerrahi müdahale planlıyorsanız şarttır.Bunun için kullanılan katman maskelerini,isteğe bağlı sonradan uygulayabilirsiniz,tabi bu rötuş,en baştan keskinlik ve yumuşaklık uygulamadan önce de kullanılabilir

Gözleri koyulaştırmak

Hue/Saturation ı gözün yeşil alanını gri tonlarda koyulaştırarak derinleştirmek için kullanın,bu yöntemle fotoğrafın bütününde de etki edebiliriz ama şimdilik sadece göz bebeklerine konsantre olmak lazım.Saturation ı yaklaşık 100 e gertirin ve Lab-Brightness sürgüsünü hafifçe sağa doğru kaydırın.Eğer Hue sürgüsünü de hareket ettirirseniz,görüntü daha da gerçekçi gözükecektir.

Keskin kontrast

Tek renkli fotoğraflar temelde renklerinin zıtlığıyla oluşur motifin belirgin bir biçimde ışık farklılıklarını taşıması siyah beyaz fotoğraf oluşturmak için idealdir,dönüştürme işleminde gerekirse kontrast çok az arttırılabilir,yüksek kontrast her zaman nispeten sert etki yaratır ve bu nedenle daha çok yapısal şekiller ve binalarla uyumludur

Fotoğraflara puzzle efekti

Çektiğiniz resmi tab ettikten sonra makasla istediğiniz şekilde keserek de yapabilirsiniz.Photoshopla bu kadar uğraşmaya gerek yoktur,çünkü bunu kolay ve eğlenceli bir şekilde yapmanızı sağlayacak yöntemlerle donanmıştır.

Texturizer filtresi sayesinde yapacaksınız.Pen tool aracı da oldukça önemlidir

Arka planı kopyalamak önemlidir.Orjinal resme zarar vermeden daha kolay bir çalışma yapmak için gereklidir.Kısayol olarak ctrl+j tuşlarını kullanın,orjinal resmin altında layer 1 olarak üst kısımda yer aldığını görürsünüz.Faydalı bir ipucu oluşturduğunuz tabakalara yeniden isim vermeniz gerekebilir,aramak zorunda kalmamak işi hızlandıracaktır.

Create new layer ikonunu kullanarak yeni bir katman oluşturun ve bunu Puzzle ve Background katmanları arasına yerleştirin.

Yeni katmanı siyah ile kaplayın,Fill komutunu uygulayacağız,en üstteki edit sekmesinden fill komutunu seçin ve karşınıza çıkan kutucuktan Black sekmesini seçerek ok deyin.

Layer 1 katmanı siyah olacaktır,bu katmanında adını arka plan rengi olarak belirleyin.Yapbozunuzu parçalara ayırmadan önce ilk olarak katmanı doğru seçmel gerekir,puzzle katmanını tıklayın.Seçili hale getirin

Texturizer filtresini açın,Filter/texture/Texturizer yolunu izleyin geniş dialog penceresinin solunda ön izleme penceresi,sağ tarafında ise filtre için seçenekler görünür,texture sekmesinin sağındaki küçük ok tuşuna tıklayarak Load texture seçeneğini tıklayın,göz atma penceresi açılacaktır,Photoshop cs3 kullanıyorsanız c: sürüsünü açıp Programfiles klasörünü açın.Klasörün içinde önce adobe alt klasörünü daha sonra da Photoshop alt klasörünü görün,presets klasörünü çift tıkladıktan sonra Textures klasörünü açın ve içindeki Puzzle dokusunu seçtikten sonra aç deyin.

Mükemmel arka plan

Bütün içerikleriyle mükemmel görünen bir motifi oluşturabilmek,bir şişedeki parlaklığı yakalayabilmek uğraşına benzer,Bu tür sahne nesne ve ışıklandırmanın olduğu,mükemmel çekilmiş bir kombinasyon oluşturabilme,büyük bir şans sebebidir.Çünkü yanlış ve aksak giden şeyler olabilir genel olarak.Orjinal fotoğraflarınızda iskoçya sığırları heybetli bir dağın üzerinde durmaktadırlar,solgun hava da fotoğraflarda hiçbir ayrıcalık tanımayan,renksiz bir gökyüzü oluşturuyor.

Güneş huzmesi ekleme

Güneş huzmeleri tepenin ardında kayboluyor.Yani gökyüzünü manzara ile ön planda iç içe yürütebilmek için araçlar paletinden brush aracı gerekli.Arka plan rengini siyah olarak belirleyin ve saydamlığı %22 ye ayarlayın level 2 katmanını aktif ettikten sonra,fırça ile her bir ışık huzmesi boyanmalı,bu sayede kaynak katmanı yumuşak bir şeffaflığa indirgenebilir

Beyaz çerçeve eklemek

Kenarları beyaz çerçeve haline getirmek için edit/stroke(outline) yapmalısınız.Stroke penceresinde genişliği width 5 piksel olarka ayarlayın ve Location kısmına da outside olarak belirleyerek bordür rengini seçebilirsiniz.Düşündüğünüz rengin üstüne bir kez tıklayıp ok dedikten sonra ayarları resmin kenarlarına uygulayın ve ctrl+d yaparak seçimi kaldırın

Parlayan gözler

Gözler çok donuksa dodge aracını kullanabilirsiniz.Fırçanın range seçeneğini shadows ya da midtones olarak ayarlayıp,gözün beyaz kısımları üzerinde gezdirin.Fırça ayarlrından düşük bir kontrast değeri seçilmesi lekeleri engelleyecektir.Eğer göz bebeği çok karanlıksa araç,gözün renk parlaklığını arttıracaktır.Bunu yapabilmek için Highlightı seçin dikkat edin.Kontürler biraz etkilense de gözün siyahına dokunmamaya
özen gösterin.Burn aracını kullanarak da soluk kirpik ve kaş sorunlarını giderebilirsiniz.Bunun için göz çevresinde küçük bir fırça kullanın

Kamerayı doğru ayarlamak

Fotoğraf makinesini doğru ayarlayabilmeyi ve en iyi sonuçları elde etmeyi amaçlıyoruz.Fotoğrafları aynı ayarlarda çekmelisiniz.bunun için beyaz dengesini,pozlamayı ve odak derinliğini manüel ayarlayın bu sayede birleştirme sonrası göze çarpan geçişlerle karşılaşmazsınız.Panoramik fotoğraflar için örneğin diyaframın 16 ya ulaştığı,yüksek odak derinlikleri önerilir.Pozlama değeri neyi gerektiriyorsa ona göre ortalama bir değer verilir.Ölçüyü daha önceden motif alanında belirlediğiniz diyafram değerine göre verin.Örneğin diyafram 16 iken 1/125 den 1/250 ye ve 1/60 saniye gibi farklı enstantane değerlerinden birini seçmeniz gerekirse,pozlamayı 1/125 saniye olarak belirleyin.Diyafram ve enstantaneyi manuel modda ayarlayabilrsiniz.

Kırmızı gözlerden kurtulma

Köpek ve kedilerin gözlerinde flaş yansımasıyla oluşan yeşil ışık gibi entegre flaşın insan fotoğraflarında oluşturduğu bilindik kırmızı gözde fotoğrafları bozan önemli bir sorun,burada ışık gözün retinasında yansıyor,Kırmızı gözleri gidermek için de photoshop elementsde yer alan red eye taker aracı ile bu işlemi gerçekleştirmek daha kolay.Aracı seçtikten sonra gözün kırmızı kısmına gelerek çift tıklamak yeterli olacaktır